Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Undgå tandskæren med en bideskinne

Hvis du skærer tænder er du nok allerede opmærksom på, at dette er et seriøst problem, som kan have store konsekvenser. Du har måske hovedpine og tandsmerter når du vågner, og måske endda til tider migræne. Det er uvist præcis hvorfor nogle mennesker skærer tænder, men en teori der har vundet indpas i de senere år er, at tilstanden skyldes parasitter. Det lyder måske voldsomt, men du har uden tvivl parasitter i kroppen, af den ene eller den anden art. Heldigvis er disse i de fleste tilfælde uskadelige. Nogle gange kan de dog have uheldige konsekvenser, og en af dem er at man kan komme til at skære tænder. Det er endnu ikke muligt at løse det egentlige problem, men man kan behandle symptomet; at man skærer tænder.

Kronisk bruksisme

Forskellige typer bideskinner

Der findes forskellige slags bideskinner og det er ikke dem alle, der nødvendigvis passer til dig. Det er vigtigt at spørge en tandlæge til råds, før du vælger hvilken skinne du vil bruge. Du kan let finde en tandlæge tæt på dig, hvad enten der er tale om en tandlæge i Jelling eller en tandlæge i København, men du bør finde en, som har speciale i tandskæren. En bideskinne kan både være hård og blød, og hvilken der opfylder dit behov, bør du tale med en tandlæge om. Den bløde skinne er mere blid for munden, og giver dig færre problemer på lang sigt, disse holder desværre ikke lige så længe, da de ikke er lige så holdbare som hård plast. En bideskinne i hård akrylharpiks er mere holdbar, men mindre behagelig at bruge. Der kan også være forskel på, hvorledes skinnen hjælper på tandskæren. Nogle hjælper ved at låse kæben, andre hjælper ved at stabilisere denne. Man skal være opmærksom på, at skinnen kan ændre ens bidemønster over tid.

Hvis du har brug for en bideskinne, skal du have speciallavet den hos en tandlæge. Som sagt skal denne helst have erfaring med bideskinner. Det kan derfor være nødvendigt at skifte fra en tandlæge der er tæt på dig, til eksempelvis en tandlæge i Vejle, hvis du her kan få en tandlæge der kan afhjælpe dit problem, og give dig bedre livskvalitet uden hovedpine og tandskæren.

Tandlæge Søren Lindstrøm
Flegborg 13
7100 Vejle
Tlf: 75 82 63 02