Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Tandlægeskræk – hvad kan jeg gøre?

Lider du af tandlægeskræk, vil de fleste tandlæger, uanset om det er en lokal tandlæge i Roskilde, Hillerød eller København, hjælpe og tale med dig om det i forbindelse med dit næste regelmæssige tandeftersyn. At finde ud af, hvad du præcis er bange for, når du går til tandlægen, er også et stort skridt på vejen mod at overvinde din tandlægeskræk. I denne artikel sætter vi derfor fokus på tandlægeskræk og giver dig et par gode råd til, hvordan du mindsker din frygt for at gå til tandlægen.

tandlæge

1. Larm og lyde

En tandrengøring kan virke støjende og ubehageligt, hvis ikke man har prøvet det før. For nogle kan bare støjen eller lyden af tandlægens udstyr mod tænderne være nok til at intensivere tandlægeskrækken. Det kan derfor være en god idé at gøre din tandlæge opmærksom på dette, så han eller hun kan forklare eller informere dig om, hvad der kommer til at ske samt hvilket udstyr han eller hun bruger undervejs i dit tandeftersyn.

2. Tandlægeudstyr

Hvis du lider af tandlægeskræk kan synet af en bakke fyldt med skarpe, skinnende og mystiske objekter være temmelig angstprovokerende – og at vide at disse er eller skal bruges på dine tænder er endnu værre! Din tandlæge er i stand til at hjælpe dig med at dæmpe dine bekymringer ved at give dig en hurtig gennemgang af, hvad hver enkelt værktøj bruges til. Du kan også bede om at lade dig vide, når der skiftes redskab, og at vise dig, hvad der er ved at blive brugt, så du ikke bliver overrasket.

3. Stil spørgsmål

Du må ikke være bange for at se dig om efter en tandlæge eller tandklinik, der gør, at du føler dig tryg, og som er villig til at løsne op for dine bekymringer, så du kan arbejde med din tandlægeskræk. Hvis du gerne vil tale med en tandlæge, eller har nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på inden dit tandeftersyn, kan det være nyttigt at planlægge et indledende møde – bare for at se tandklinikken an og for at blive introduceret til tandlægen og personalet. Dette kan og bør kunne lade sig gøre uanset om der er tale om regelmæssige tandeftersyn i København eller om en rodbehandling i Roskilde. På den måde kan du drøfte eventuelle problemer og bekymringer og gradvist få bugt med din tandlægeskræk.

Tandlægerne Malte ApS
Skomagergade 15
4000 Roskilde
Tlf: 46 35 62 13