Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Sunde tandpleje-rutiner holder caries og tandkødsbetændelse væk

Vidste du, at der er folk som ikke børster tænder? Hvor utroligt det end lyder, er der stadig nogle som tror at tandpleje er problemet og ikke løsningen på tandproblemer. Mange af disse har en fornemmelse af, at tandbørstning fjerner emaljen på deres tænder, og at tandlæger og virksomheder der sælger tandpasta, mundskyld og andre produkter til tanpleje, blot forsøger at give os et behov vi ikke tidligere havde. Vi vil her, i samarbejde med KbhTand, som er en tandlæge på Nørrebro, gennemgå fordelene ved at tage sig af sine tænder og prøve at specificere, hvornår det er nok, hvornår det er for meget, og hvornår det er alt alt for lidt.

tandpleje

Tandbørstning

Tandbørstning to gange om dagen, sådan lyder anbefalingen. Er dette nok? Er det for meget? Det kommer an på, hvordan og hvor meget du børster. Hvis du børster hårdt i fem minutter to gange om dagen, så skader du sandsynligvis din emalje. Børster du til gengæld i cirkler, omkring 10 gange på hver flade af hver tand, uden specielt meget tryk, så gør det ikke. Det handler om at indse, at man prøver at fjerne snavset, ikke tandens emalje. Børster man i omkring to minutter morgen og aften kan dette forbedre tandhygiejnen meget, men mere end dette kan rent faktisk gøre skade.

Tandtråd

Korrekt brug af tandtråd kan være en stor fordel, ukorrekt brug gør ingen forskel. For at bruge tandtråd korrekt skal man presse tråden ned mellem tænderne og herefter skrabe tændernes sider med det. Dette kan være smertefuldt og ligefrem bløde de første par gange, men det sikrer at tandens sider er rigtig rene.

Mundskyld og tyggegummi

Begge disse produkter er fuldstændig overflødige. Især tyggegummi bliver markedsført som en erstatning for tandbørstning, selvom der intet belæg er for, at tyggegummi gør nogen anden forskel, end at få din ånde til at lugte af mint. Således kan tyggegummi være fint til at behandle symptomet på dårlig tandhygiejne, nemlig dårlig ånde, men det gør intet ved caries eller begyndende huller.

Tandlægebesøg

Få regelmæssige tandlægeeftersyn. Det tager 10 minutter to gange om året, og kan sikre dig, at hvis du har begyndende huller, så kan du få dem ordnet, inden de bliver til rodbehandlinger. For at finde en god tandlæge nær dig, kan du blot gå på nettet. De fleste tandlæger har i dag en hjemmeside, hvor du kan se deres placering og priser. Bor du eksempelvis i København kan du nemt finde en tandlæge i København eller omegn som tager nye patienter ind.

Tandlægerne ved Nørreport I/S
Nørre Voldgade 27
1358 København K
Tlf: 33 15 35 30