Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Sådan er den rette børsteteknik

Siden barnsben har du børstet dine tænder. At børste tænderne er nok ikke rigtig noget, du tænker yderligere over, fordi det er blevet til en vane. Men selv om du kan være flittig med tandbørsten, findes der kun én måde at børste tænderne rigtigt på for at opnå den bedst mulige tandpleje og mundhygiejne. Og der er desværre rigtig mange, der begår nogle helt almindelige fejl, når de børster deres tænder. Heldigvis kan disse fejl trænes væk – ganske simpelt.

Vi har i denne artikel, i samarbejde med en meget erfaren tandlæge på Østerbrogade, opstillet en guideline for, hvordan du får den rette børsteteknik.  

børsteteknik

Brug den rette tandbørste

Som du nok ved, anbefaler de fleste tandlæger, at du børster tænderne mindst to gange om dagen – typisk én gang om morgenen og én gang før sengetid. Det hjælper med at fjerne plak og madrester på tænderne, hvis man altså børster tænderne med den rette tandbørste.

Det lyder måske lidt fjollet at få gode råd til, hvilken tandbørste du skal bruge. Men dette er faktisk af stor betydning for, hvorvidt du får en optimal tandpleje og mundhygiejne. Start med at fornem, hvorvidt tandbørsten føles komfortabel i din hånd og i din mund. Jo mere komfortabel den føles, jo større sandsynlighed er der for, at du har valgt rigtigt. Børst altid tænderne i 2-3 minutter og brug altid en tandbørste med faste nok børster til at fjerne plak og madrester med. Dog skal børsterne på din tandbørste heller ikke være så stive, at det går udover dine tænder og tandkøds generelle sundhed. Overdreven tandbørstning kan nemlig slide på tændernes emalje mere end nødvendigt. Du kan med fordel også købe en “soft” eller “medium” tandbørste til næste gang, hvis du ønsker at være på den sikre side.

Brug den rette tandbørsteteknik

Hvordan børster du tænderne? Det virker som en ret nem opgave – og det er det egentlig også! Men mange mennesker, når de børster tænder, børster dem horisontalt. Og selvom det delvist fjerner plakken og madresterne på tænderne, er der andre og mere effektive måder at gøre det på.

Det anbefales af tandlæger landet over, at man holder tandbørsten i en 45 graders vinkel. Så uanset om du spørger en tandlæge i København Ø, en tandlæge i Hillerød, eller en tandlæge i dit nærområde til råds, er det at holde tandbørsten korrekt. Derudover skal du sørge for at børste tænderne forsigtigt med små cirkelbevægelser  – det er den bedste måde at gøre det på. 

Et tip til tandbørstningen: Start eventuelt med at børst tænderne i forskellige sektioner af din over- og undermund. På den måde kan du være sikker på, at du får alle flader og hjørner børstet grundigt og korrekt.

Langeliniebroens Tandklinik
Fridtjof Nansens Plads 2
2100 København Ø
Tlf: 70 24 80 00