Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Sådan børster du bedst

Har du flotte hvide tænder, der aldrig gør ondt, samt en mint-frisk ånde? Hvis ikke, så kan det være at en bedre børsteteknik kan hjælpe dig. Der er mange myter om tandbørstning, og har du også svært ved at finde rundt i de forskellige råd, kan du bruge følgende tekst som inspiration til, hvordan du kan få bedre mundhygiejne. Teknikken er her beskrevet i samarbejde med Tandklinik Lyhne som er en tandlæge i Hillerød.

Sådan børster du tænder

Børst i cirkler

Den bedste teknik er at børste i cirkler, da man på denne måde får fjernet al plakken fra tænderne, og kommer helt ned imellem dem. Børster du frem og tilbage, er der en stor risiko for, at du beskadiger emaljen ved at børste i det samme mønster hele tiden.

Børst ti gange på hver flade

Ti er et tal, grebet ud af den blå luft, men selve princippet er rigtig godt; hver flade skal nemlig børstes et vist antal gange, før du går videre. Børster du generelt bare lidt frem og lidt tilbage, når du ikke ned i alle krogene. Du er nødt til at børster hver tands tre flader grundigt.

Tandtråd

Den korrekte måde at bruge tandtråd på, er at presse tandtråden forsigtigt ned mellem to tænder. Brug tråden til at skrabe siderne af hver af de tilstødende tænder, og træk den derefter helt ned til tandkødet og skrab et par gange hernede. Det gør rigtig ondt at starte med at bruge tandtråd, men ligesom at du ikke bløder hver gang du børster tænder, holder tandtråd også op med at gøre ondt efter et stykke tid. Der findes mange forskellige slags tandtråd, og ligesom du sandsynligvis har en foretrukken tandbørste og tandpasta, bør man også finde frem til hvilket produkt man helst vil have, når det kommer til tandtråd.

Tandstikker

Hvis der stadig sidder rester nede ved tandkødet efter tandbørstningen, er det en god idé at børste bedre. I mellemtiden kan man bruge tandstikkere til at skrabe plakken af dette område, så man ikke får tandsten.

Hvis du har spørgsmål eller særlige udfordringer i forbindelse med tandbørstningen, kan du spørge din tandlæge til råds. Har du ikke en en, kan du nemt finde en tandlæge i eksempelvis Espergærde eller Kokkedal ved at søge efter dette på nettet og læse anmeldelser af forskellige klinikker. En tandlæge vil, også selvom de fleste tror det modsatte, dig det bedste, og hjælper gerne med at holde dine tænder sunde og rene.

Tandklinik Lyhne
Jernbanegade 7
3480 Fredensborg
Tlf: 48 48 11 22