Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Lad togskinnerne skabe dit drømmesmil

Togskinner på tænderne er det de færreste, som drømmer om, men til gengæld kan de grimme togskinner faktisk skabe dit drømmesmil. På trods af togskinnernes synlighed og ubekvemhed, så bliver togskinner stadig anbefalet af anerkendte specialister i tandregulering som en god og effektiv metode til at få rettet de skæve tænder lige.

Sådan fungerer togskinner

Togskinner er en fastsiddende bøjle med små metallåse, som limes på hver af dine tænder. Disse metallåse hængtes sammen med metaltrådene, så der således bliver lagt en helt skinne over undermunden, overmunden eller begge tandrækker. Metallåsene og skinnerne har til formål at skubbe dine tænder ind i den rette position. Gennem brug af metaltråde kan dine tænder gradvist mobiliseres rundt. Det betyder altså, at metaltrådene løbende bliver justeret i takt med, at dine tænder rykker sig. Senere i forløbet bliver der typisk også brugt elastikker, der kan trække dine overkæbe og underkæbe sammen, så du undgår at have et skævt bid.

Sådan er det at bære togskinner

Alle kender til, hvordan en blot lille ændring på en tand kan være generende. Det er derfor helt naturligt, at du også skal vende dig til at bære togskinner. Togskinnerne vil i starten føles kantet, skarp og ubekvem indtil, at din slimhinder har tilpasset sig til bøjlen. Med tiden vil dine slimhinder blive hærdet, så bøjlen ikke længere generer. Du kan dog også selv gøre noget for, at bøjlen ikke generer mere end nødvendigt. Det kan du ved at børste dine tænder ekstra grundigt, da det bliver sværere at holde tænderne og tandkødet fri fra bakterier. Din ansvarlige tandlæge kan også vejlede dig i, hvordan du optimerer din børsteteknik, når du har fået bøjlen på.

Sådan ser skinnerne ud

Med togskinner får du en fastsiddende bøjle, som altså er der helt indtil, at tandretningen er afsluttet. Varigheden af forløbet er forskellig fra person til person, hvilket kan blive vurderet gennem en forundersøgelse af dine tænder. Før i tiden blev togskinner kun lavet i metal, men i dag er det heldigvis muligt at dele af bøjlen er i et gennemsigtigt materiale, så det ikke er lige så let at se den som førhen.

Sådan får du rettet dine tænder med togskinner

Der findes i dag adskillige metoder inden for tandregulering, men hvis du ikke har fået rettet dine tænder som barn, så er det altså for egen regning nu. Af den grund fravælger mange personer af økonomiske grunde at få rettet deres skæve tænder. I det tilfælde bør du gøre op med dig selv, om du kan håndtere togskinnerne for så kan du heldigvis finde billige togskinner hos specialister i tandregulering. Så kan du få dit drømmesmil uden at blive ruineret.

Tandregulering Kbh

Østerbrogade 29

2100 København Ø

72108899