Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvorfor skal visdomstænder fjernes?

tænder

Når visdomstænderne begynder at gro, kan det gøre ualmindelig ondt. Nogle gange kan det gøre så ondt, at man knap nok kan åbne munden for at spise eller børste tænder, og det er altså ikke just en sjov oplevelse! Ofte vokser dine visdomstænder lidt ad gangen, hvor det kun vil gøre ondt i nogle få dage for hver gang de vokser. Men hvis det gør ondt i længere tid, eller hvis det bliver ved med at gøre ondt selv efter de er kommet helt frem, skal du begynde at overveje et besøg hos din tandlæge, da det kan være, at tænderne skal fjernes.

Der kan være flere årsager til at fjerne visdomstænder. Den mest almindelig er dog, at der ganske enkelt ikke er plads til dem. Dette medfører et pres på nabotænderne, som fortsat presser på hele tandrækken. Det er derfor vigtigt at få dem fjernet i tide, så du ikke ender med at alle dine tænder sidder skævt. Der kan dog også ske det uheldige, at man får parodontose. Parodontose er betændelse i den knogle, som tandroden sidder fast i, hvilket er noget de fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet. Betændelsen gør, at knoglen lige så langsomt begynder at smuldre, og på sigt begynder det at føles som om at tanden sidder løst, hvilket medfører at man fjerner tanden. Søger du en erfaren tandlæge ved Runddelen i København, vil der helt sikkert være nogle, som kan hjælpe dig med dette problem.

Der kan selvfølgelig også ske det at der kommer et hul i tanden, hvor man oftest vil beslutte at fjerne den. Det samme gør man, hvis der er betændelse omkring en krone på tanden. De fleste tandlæger vælger at fjerne tanden i de ovenstående beskrevet tilfælde, da visdomstænder ikke er nødvendige sammenlignet med alle de andre tænder, og det faktum at de kan være svære at holde ved lige. Derfor, for at gøre det nemmere for patienten, fjerner de tanden, så der er mindre risiko for misligholdelser senere hen.

I nogle tilfælde behøver visdomstanden slet ikke at være vokset ud, før tandlægen vælger at fjerne den. Hvis man skulle være så uheldig, at tanden stadig ligger begravet under tandkødet i kæben og gnaver på tanden foran, er man nødsaget til at fjerne den, så den ikke ødelægger nabotanden.

Bor du i fx København, og mangler du en dygtig og professionel tandlæge på Nørrebrogade, ville det være en god beslutning, at få bestilt en tid hurtigst muligt, så du slipper for de længerevarende smerter.

 

Tandlæge Fadia Mekki

Nørrebrogade 157, 4. th

2200 København N

Tlf: 35 85 82 05