Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvorfor er røntgen vigtigt?

Røntgen af tænder

Røntgen er et vigtigt redskab for alle tandlæger, da det gennem røntgenbilleder er muligt at få overblik over den del af tandlægepatientens tænder, som ikke er synlige udefra. Røntgenbilledet viser også kæbeknoglen.

Hvornår skal der tages røntgenbilleder?

Som ny tandlægepatient vil din tandlæge altid foretage røntgenbilleder for at undersøge din tandstilling og sikre, at alt er, som det skal være. Det er på den måde muligt at opdage tandproblemer, som ellers ikke er mulige at se før din tand viser tegn, der kan ses udefra. Et eksempel på denne situation er et begyndende hul i tanden. Hullet vil være muligt at se på røntgenbilledet, men du som tandlægepatient vil endnu ikke være påvirket at hullet, da det endnu er meget småt og ikke har påvirket dine tænders emalje. Din tandlæge kan herefter udføre en forebyggende behandling mod hullet i tanden, så dine tænder ikke når at få skader fra det begyndende hul i tanden.

Der vil også blive taget røntgenbilleder af dine tænder, hvis du eksempelvis skal have fjernet tænder, indsat implantater, foretaget en rodbehandling eller lavet andre større behandlinger. Røntgenbillederne er både gavnlige før og efter behandlingen for at sikre de bedst mulige resultater. Din tandlæge gemmer naturligvis billederne, så de er lette at finde frem til både større og mindre behandlinger for at sikre, at dine tænder egner sig til behandlingen. Der er normalt ikke behov for at tage nye røntgenbilleder til mindre behandlinger, men det er altid en god idé, at din tandlæge kan være helt sikker på, at dine tænder eksempelvis kan klare at få nye facader eller en tandblegning i Odense ved at finde de nyeste røntgenbilleder af dine tænder frem. Røntgenbilleder giver således både dig og dine tandlæge en garanti for, at den ønskede behandling er mulig at udføre på dine tænder.

Hvilke typer røntgen findes der?

Der eksisterer adskillige typer af røntgen, og der kommer hele tiden nyere og bedre røntgenmetoder til for at gøre din oplevelse som tandlægepatient endnu bedre. Det varierer fra tandlæge til tandlæge, hvilken røntgentype der tilbydes, og du kan blandt andet finde en moderne tandlæge i Odense, som tilbyder digital røntgen af dine tænder. Denne type inden for røntgen er en fordel for dig som tandlægepatient, da den er hurtig og sikker i brug. Der vil derfor være minimal ventetid, da billedet kommer digitalt. Det digitale billede er i så høj kvalitet, at det kan bruges til mange formål, og af den grund ikke behøver at blive taget på ny medmindre, at der er foretaget ændringer med én eller flere tænder. Den digitale fordel gør også, at kemikalier er unødvendige at bruge, som ellers generelt bruges til røntgenmetoder af ældre dato.

Er røntgen farligt?

Der bruges generelt så lidt stråler i forbindelse med røntgenbilleder af tænder, at det er uskadeligt. Nyere metoder inden for røntgen som eksempelvis det digitale røntgen mindsker dog brugen af stråler i høj grad, så denne metode er endnu mere skånsom for dig.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
66 12 86 95