Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvor skal man til tandlægen?

tandlæge

Hvor ofte bør du gå til tandlægen? Generelt set er tandlæger enige om, at både børn og voksne bør få regelmæssige tandeftersyn og tandrensning en til to gange om året. Men nogle patienter er i større risiko for at få problemer med tænderne og tandkødet, og de har derfor brug for at komme til tandlægen lidt oftere. Er du i tvivl om, hvor ofte du skal besøge din tandlæge, kan du altid spørge næste gang, du er i tandlægestolen. Uanset om du har tandlæge beliggende i Birkerød, Holte eller Helsingør, vil din tandlæge kunne give dig en anbefaling, der passer til dine tænders behov. 

De fleste tandklinikker anbefaler i de flestes tilfælde, at raske børn og voksne skal til tandlægen to gange om året. Under disse besøg kan både du og din familien få jeres tænder kontrolleret for huller, tandkødsbetændelse og andre tandproblemer. Som en del af jeres regelmæssige tandlægebesøg er det standard procedure, at I også får en regelmæssig tandrensning. Tandrensningen er meget dybdegående, og lige meget hvor grundig, du er med tandbørsten derhjemme, vil det altid være nødvendigt at komme til tandlægen indimellem. For at undgå huller i tænderne og tandsten, er det derfor en god idé at møde op til de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen, så du er sikker på, at alt er, som det skal være.

Hvor ofte du bør gå til tandlægen er dog i sidste ende kun din tandlæge, der kan afgøre. Hvis du eksempelvis er ryger, diabetiker, gravid eller er i risikogruppen for at udvikle tandkødssygdomme, er dette noget, som din tandlæge vil tage i betragtning. Ved at holde dine tænder og gummer sunde og rene – og ved at besøge din tandlæge regelmæssigt – kan det hjælpe din tandlæge med at opdage eventuelle tandkødssygdomme, huller i tænderne eller lignede tandproblemer i tide.

Så hvorfor bør du gå til tandlægen? I forbindelse med mange tandproblemer og tandkødssygdomme er tidlig indsats nøglen til en forbedring af både tænder og tandkøds sundhed. Men når man skal sørge for regelmæssige tandeftersyn til resten af familien, kan det godt blive en dyr fornøjelse, hvis ikke forsikringen dækker.

Som familie er der både mulighed for tilskud eller rabatter til de regelmæssige tandeftersyn, og dette er uanset om I er bosat på Fyn, i København eller i Nordsjælland. Eksempelvis kan du have brug for en fyldning, en krone eller en rodbehandling, og det kan derfor være en fordel at undersøge mulighederne for tilskud og rabatter hos en tandlæge i Holte på forhånd hvis I eksempelvis er bosat i Nordsjælland. På den måde kan du nedsætte priserne til dig og din families regelmæssige tandlægebesøg.

Så hvorfor regelmæssige tandlægebesøg? Alt i alt bør din og familiens mundhygiejne og tandpleje ikke ignoreres på grund af de mulige udgifter ved et grundigt tandeftersyn. Det er langt billigere at gå til tandlægen regelmæssigt, end at vente til der opstår problemer. 

Tandlægerne Helle og Kim Nielsen
Hovedgaden 24
3460 Birkerød
Tlf: 45 81 85 85