Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvad gør man ved tandlægeskræk?

Der er mange, der lider af tandlægeskræk – og det er et mere og mere udbredt problem, der desværre kan føre til, at man helt undgår at besøge tandlægen.

Det er meget individuelt, hvad årsagen til tandlægeskræk er. Nogle lider af tandlægeskræk, fordi de har haft en dårlig oplevelse hos en tidligere tandlæge, mens andre måske er generelt utrygge ved situationen – uden nødvendigvis at vide helt hvorfor. I alle tilfælde er det vigtigt at erkende, at man er utryg ved at besøge tandlægen, så man kan arbejde med følelsen – og få mod på at besøge tandlægen.

Hvis man ikke får tjekket sine tænder regelmæssigt, kan det have store konsekvenser for mundhygiejnen. Først og fremmest kan det betyde, at man ikke opdager kritiske tilstande i tide. Hvis man ikke får foretaget hyppige tandeftersyn, kan det nemlig være meget svært at opdage både huller i tænderne, begyndende paradentose eller andre former for sygdomme i tænderne eller i tandkødet, og det kan blive en dyr fornøjelse at opdage tandkødssygdomme m.m. sent i forløbet.

Så hvis man døjer med tandlægeskræk, er det på tide at tage følelsen alvorligt og gøre noget ved det!

Først og fremmest skal man finde en kompetent tandlæge i København, som har stort kendskab til patienter med tandlægeskræk og som udviser stor tålmodighed og empati, når patienten fortæller om sin frygt. Selvom alle tandlæger er klar over, at nogle af deres patienter lider af tandlægeskræk, er det ikke alle tandlæger, der håndterer det lige professionelt og godt. Der findes dog heldigvis mange tandlæger, som fokuserer på tandlægeskræk og som gør en stor indsats for at give en tillidsvækkende behandling, så patienten ikke er så skrækslagen for at ligge i tandlægestolen.

Der er mange måder at behandle tandlægeskræk på. Men for nogle kan det hjælpe, hvis man ved, hvad der foregår under besøget hos tandlægen. I dette tilfælde skal man som patient blot bede sin tandlæge om at fortælle, hvad han eller hun gør undervejs, da man på denne måde hele tiden er forberedt på, hvad skal ske.

Nogle tandlæger sørger for at spille beroligende musik eller give akupunkturbehandlinger, som kan være med til at skabe en tryg og rolig atmosfære. Det er i alle tilfælde godt at orientere tandlægen om, at man er bekymret for tandlægebesøget, så tandlægen har det in mente under behandlingen.

Som beskrevet er det meget forskelligt, hvad der hjælper på folks tandlægeskræk. Hvis man bor i København eller omegn, kan det være en god idé at forhøre sig hos en kyndig og erfaren tandlæge ved Søerneså man kan få et indtryk af, om vedkommende har erfaring med tandlægeskræk.

Tandlæge Erik Strange

Borups Alle 7

2200 København N

38346786