Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvad er paradentose?

Mange i dagens Danmark, og i hele verden generelt, døjer med sygdommen paradentose.

Det er en sygdom og betændelsestilstand der opstår i tandkødet, og er også bedre kendt som de løse tænders sygdom.

Paradentose opstår oftest hos voksne, nærmere efter de 30 år. Det betyder, at opstår sygdommen hos et barn eller en teenager, skal man være lidt mere opmærksom på det, og opsøge tandlæge oftere, da dette normalt vil være en lidt mere aggressiv form for paradentose.

Ud over dette, er man også mere udsat som ryger, og hvis man har diabetes. Døjer man med nedsat immunforsvar, knogleskørhed eller mundtørhed, er man også ekstra udsat.

En professionel og erfaren tandklinik i Odense kan fortælle alt om denne sygdom. Denne vil også kunne fortælle, at det ikke altid er noget, der kan ses med det blotte øje, og det er sjældnere noget, man har symptomer på eller mærker af.

Oplever man symptomer som løse tænder, meget betændelse i tandkødet, eller er tandkødet ømt når man børster tænder eller spiser, kan dette godt være et tegn på paradentose. Man skal derfor endelige ikke tøve med at kontakte sin tandlæge, hvis man oplever en eller flere at disse symptomer – hellere en gang for meget hos tandlægen, end en gang for lidt.

Betændelsen kan opstarte ved noget så enkelt som gamle madrester. Sidder der gamle madrester i tandkødet, kan dette føre til betændelse. Har man ikke en speciel sund mundhygiejne, og bliver der ikke gjort noget ved denne betændelse, kan det gå i tandknoglen. Hvis det først er gået i tandknoglen, betyder det, at knoglen langsomt bliver ”ædt” op, og med tiden falder ud – heraf tilnavnet de løse tænders sygdom.

Har man en idé om, at man har paradentose, skal man hurtigst muligt kontakte en kompetent og kyndig tandlæge i Odense C, så denne kan få behandlet sygdommen hurtigst muligt! Er der stadig kun tale om betændelse i tandkødet, er der stadig en chance for, at man kan behandle sygdommen til fulde, eller som i det mindste holde det nede. Har det først spredt sig til tandknoglen, er sandsynligheden noget mindre. Her vil man kunne holde sygdommen nede i noget tid, men det ender desværre ofte med, at tænderne falder ud på et tidspunkt. Sørg derfor, at tage til regelmæssigt tjek hos tandlægen, specielt hvis man tit oplever og døjer med blødninger fra tandkødet, da dette kan være tegn på paradentose.

TAND+

Vægtergården

Albani torv 5

5000 Odense C

66 11 12 81