Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Hvad er osteopati?

fysioterapi osteo

 

Fysioterapeuter vælges ofte, hvis der er bevægelsesproblemer med kroppen, som medfører smerte. En anden behandlingsmetode inden for samme område er osteopati. Osteopati har gennem de seneste år fået stor opmærksom grundet de positive effekter efter osteopatibehandlinger. Det er muligt at få behandlinger med osteopati hos en dygtig fysioterapeut nær Birkerød, som har uddannet sig i osteopati.

Osteopati er en behandlingsmetode til at behandle problemer i kroppens systemer. Formålet ved osteopatibehandlingen er det skabe balance i kroppen, så kroppen fungerer bedre og dermed også bliver sundere.

Idéen bag osteopati

Ved osteopati er der fokus på kroppens helhed, hvorfor hele kroppen undersøges i stedet for blot det enkelte system med problemet. Der vil derfor undersøges i både muskel- og skeletsystemet, organ- og fordøjelsessystemet samt kranie- og nervesystemet. Det er på den måde muligt for osteopaten, som udfører osteopatien, at undersøge og forstå kroppens sammenhæng i forhold til bevægelsesproblemerne. Symptomerne på bevægelsesproblemer er blandt andet låsninger, stivhed og smerte samt fejlindstillinger i kroppen.

Behandlingsformen

Det er muligt at skabe balance i kroppens bevægelsesforstyrrelser gennem et behandlingsforløb med osteopati. Osteopaten vil under undersøgelsen skabe forståelse for bevægelsesproblemerne gennem undersøgelse af rygsøjlen, muskler, led og bindevæv. Når problemernes årsag er fundet, vil der benyttes forskellige teknikker inden for osteopati til at gøre kroppen funktionel igen. Det foregår gennem en manuel korrektion og mobilisering af led, som efterfølges af afspænding og stræk af muskler, ledbånd og bindevæv. Det er således muligt at omstille kroppens fejlindstillinger for at få kroppen til at bevæge sig problemfrit. Det er på den måde muligt at få årsagen til problemet til at gå væk.

Livsstilsændring giver større effekt

Behandlingsforløbet med osteopati vil blive planlagt individuelt, så behandlingen får den optimale effekt. I flere tilfælde er der adskillige ting, som kan gøres hjemmefra for at øge effekten af osteopatien. Der bliver blandt andet rådgivet i livsstilsændringer fra en osteopat uddannet fysioterapeut nær Virum, som har fokus på en sund livsstil med motion og sund kost. Der vil eksempelvis blive udformet en specifik træningsplan, som kan afhjælpe problemet. Det er på den måde muligt at gøre behandlingsprocessen hurtigere og få en større effekt, da kroppen fungerer bedre med en sund livsstil.

OsteoCare
Holte Midtpunkt 23, 3. sal
2840 Holte
Tlf: 24 62 20 83