Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Har du tandpine? Så skal du reagere!

Når vi taler om tandpine, kan der være mange ting, der kan forårsage det. Du kan få tandpine på et hvilket som helst tidspunkt, og det er derfor ikke noget, man kan forudse eller forvente at få. Sommetider kan din tandpine være så uudholdelig, at du ikke ved, hvad du skal gøre af dig selv. Nogle gange kan tandpine være så intens, at du vil gøre hvad som helst for at komme af med den. Derfor vil vi i denne artikel, i samarbejde med en dygtig tandlæge i Langå i Midtjylland, beskrive, hvad det vil sige at have tandpine, og hvad du bør gøre ved det.

Har du tandpine? Så skal du reagere

Blandt de mange forskellige årsager til tandpine er nogle af de mest hyppigste årsager bl.a. huller i tænderne (karies), en revnet eller flækket tand, eller overfølsomme tænder. I tilfælde af en revnet eller flækket tand kan det være vanskeligt at diagnosticere det selv, fordi revnen eller flængen i tanden ofte kan være så lille, at det ikke altid kan ses med det blotte øje. Hvis du derfor lider af tandpine, kan du mærke efter om det føles som om, din tand dunker af smerte, eller at dit tandkød er ømt eller hævet rundt om. Det sker oftest, fordi en revne eller flænge i tanden kan risikere at blotte din tands underliggende nerve, når du tygger sammen eller spiser. Derfor er det også vigtigt, du kontakter en tandlæge med henblik på konsultation hurtigst muligt for ikke at forværre dit tandproblem.

Med hensyn til de hyppigste årsager til tandpine kan en blottet rod eller nerve altså også give dig ekstrem tandpine. Hvis du eksempelvis børster tænder med en tandbørste med hårde børster, eller børster tænderne ukorrekt, kan du risikere at slide tandemaljen ned og dermed udsætte din tands underliggende dentin. Den eksponeret rod og dets nerver kan derfor risikere at komme i kontakt med kold luft eller væske, som så giver dig tandpine.

Tandlæge Asmussen anbefaler derfor, hvis du lider af tandpine, at du tager kontakt med henblik på en konsultation så hurtigt som muligt. Indtil da kan du lindre tandpinen midlertidigt med smertestillende og ved at undgå at spise eller drikke de fødevarer, der forværrer smerterne.

Tandlæge Lisbeth Lundsgaard Asmussen
Ved Volden 2
8900 Randers C
Tlf: 86 42 01 83