Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Har du tandlægeskræk?

Hvis du lider af tandlægeskræk er løsningen ikke at undgå at besøge tandlægen. Løsningen er derimod at finde en tandlæge med forståelse for din tandlægeskræk, så du kan få hjælp til at få fjernet angsten. Der findes blandt andet en tandlæge som afhjælper tandlægeskræk i Valby, så du kan gå til tandlægen uden problemer.

tandlægeskræk

Råd til at fjerne tandlægeskræk

Der gives råd til at fjerne tandlægeskræk i samarbejde med den patientfokuserede tandlæge fra Valby, som ønsker det bedste for deres patienter.

Patienterne bør følge rådene, så man selv gør en indsats for at lære at kontrollere angsten:

  •  Tandlægeskræk er et udbredt problem i Danmark – både hos børn og hos voksne. Der er derfor ingen grund til at skjule sin tandlægeskræk.
  • Afspændingsøvelser kan bruges inden tandlægebesøget til at få ro på tankerne. Øvelserne kan enten udføres derhjemme eller med hjælp fra tandlægen i klinikken.
  • Musik kan have en beroligende effekt. Det anbefales derfor at medbringe musik efter eget valg, som kan høres under undersøgelsen eller behandlingen. Så kan eventuelle lyde fra behandlingen heller ikke høres, hvilket også kan dæmpe  angsten.
  • Få en tidlig tid hos tandlægen, så angsten ikke kan nå at opbygge sig over dagen.
  • Bestil tid til den næste undersøgelse med det samme. På den måde kan bestilling af nyt tandeftersyn ikke udsættes på samme måde. Det sikrer også, at tandeftersynene bliver udført regelmæssigt.
  • Skab dialog med din tandlæge, som har fuld forståelse for din tandlægeskræk. På den måde kan der gives informationer om hele forløbet, så der ikke opstår uventede overraskelser, som kan frembringe angsten.

Tandlægeskrækken kan kontrolleres mere og mere, hvis rådene følges. Tandlægen vil hjælpe i processen, så skrækken kan fjernes. Derudover kan tandlægen tilbyde bedøvelsesformer, som kan gøre behandlingerne næsten helt smertefrie.

Behandlinger uden smerte

Der findes i dag bedøvelsesmetoder,som kan gives næsten uden smerte. Det drejer sig blandt andet om The Wand, hvor selve bedøvelsen ikke medfører smerte overhovedet. Dette kan gøre selve behandlingen mere attraktiv for angstfulde patienter, så nødvendige behandlinger ikke udsættes. I alvorlige tilfælde af tandlægeskræk kan der udskrives afslappende medicin, som kan berolige op til og under behandlingen. Det anbefales dog kraftigt, at rådene følges og bearbejdes på egen hånd og i samarbejde med tandlægen.

Tandlæger med fokus på tandlægeskræk vil med deres gode service i klinikken tilbyde smertefrie behandlinger for at give de bedste forudsætninger til deres patienter. På den måde vil de kunne give patienterne succesfulde undersøgelser og behandlingsforløb, så tandlægeskrækken gradvist bliver mindsket.

Tandlæge Mariam Jabeen
Valby Langgade 28
2500 Valby
Tlf: 36 16 06 62