Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Gør det ondt at få fjernet visdomstænder?

Visdomstænder er et levn fra dengang vores kæber var større og vi udsatte tænderne for mere slid gennem den mad vi spiste. I tidens løb har vi mennesker fået mindre munde med mindre plads til hele tandsættet. Derfor vil de fleste af os på et tidspunkt få problemer med en eller flere visdomstænder.

Vidomstænderne er ydertænder, som der ikke længere er plads til i munden i og med at vores kæber ikke skal tygge lige så sej og kraftig kost og derfor ikke optager så meget plads længere. Visdomstænderne er de tænder, som er til overs, og for manges vedkommende bryder de ikke frem og skaber derfor ikke problemer.

fjernelse af visdomstænder

For nogle bliver det dog nødvendigt at få fjernet en eller flere visdomstænder. Man kan få op til 4 visdomstænder i alt, en i hver side af overmunden, og en i hver side af undermunden. Når en visdomstand bryder frem, er der som oftest ikke plads til den, og den kan derved være skyld i tandkødsbetændelse og må fjernes. Det er som regel en ukompliceret behandling, men som regel er indgrebet i kæben stort nok til, at patienten som minimum skal have et par dage til at komme sig.

Hvordan fjernes visdomstænder?

Hvis en visdomstand er brudt helt frem, er det let at fjerne den. Den kan trækkes ud som enhver almindelig tand, og operationen er simpel og hurtigt overstået. Hvis den kun er halvt brudt frem, eller stadig ligger gemt under tandkødet, hvor den skaber problemer, er behandlingen lidt mere kompliceret. Uanset hvad vil man som patient blive opereret med en kraftig lokalbedøvelse, hvor man er ved bevidsthed, men ikke mærker smerter undervejs i operationen.

Til gengæld kan en decideret operation, hvor der skal skæres i tandkødet for at få tanden ud, give smerter i perioden efter, hvor det kan være nødvendigt at tage smertestillende middel, og hvor man mærker en hvis ømhed i op til en uge efter. De fleste tandlæger kan fjerne visdomstænder på egen klinik uden at skulle henvise til en tandspecialist. Eksempelvis Tandlægerne i Gug, der udfører grundige undersøgelser forud for enhver operation. Søger man tandregulering i Aalborg eller omegn, er de en af de tandklinikker, hvor man desuden får information om proceduren både mundtligt og skriftligt inden en operation.

 

Tandlægerne i Gug
Sønder Tranders Vej 16
9210 Aalborg SØ
Tlf: 98 14 17 55