Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Gode råd mod tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk kan forekomme af forskellige årsager. Nogle har haft en dårlig oplevelse hos en tandlæge engang, for eksempel en smertefuld oplevelse eller efterfølgende men eller onde, og derfor udviklet en mistillid til tandlægebesøg. Tandlægeskræk skyldes dog ikke skræk for tandlægen selv, men for eventuelle operationer, udstyret, stemningen på tandlægeklinikken, smerter, etc. Er angsten for et tandlægebesøg så stor, at man vælger at udeblive fra sine kontroller, kaldes lidelsen odontofobi.

Hos www.glostruptandlaege.dk er de aldeles kompetente og tager venligt hensyn til, hvis du skulle have en form for misbehag eller mistillid ved et tandlægebesøg. Der er flere ting, du selv kan imødekomme din tandlæge med, hvis du lider af odontofobi.

Til at begynde med er det nødvendigt, at du selv erkender din tandlægeangst og forsøger at arbejde med den, inden sit besøg. Dette kan du gøre ved bl.a. at snakke om den og forsøge at forklare hvorfor, du har det, som du har det. Overvinder du din angst om at komme afsted, kan du, i stedet for at komme alene, tage en bekendt med til at holde dig på det rette spor af gode tanker. Ved ankomsten til tandlægeklinikken bør du gøre personalet opmærksom på dit ubehag ved situationen, så vil de tage ekstra hensyn til dig. Forsøg at slappe af og træk vejret dybt. Snak med din tandlæge og bed evt. om at hun forklarer, hvad der skal ske og holder dig opdateret igennem hele processen. Hos tandlægerne i Glostrup er du sikret en behagelig oplevelse hos den erfarne tandlæge og klinikassistenterne på stedet.

Det er vigtigt at pointere, at du ikke er alene om din tandlægeskræk. Omkring 30% af den danske befolkning lider af tandlægeskræk, mens 10% lider af odontofobi. Nogle oplever det som et tabu, at de har tandlægeskræk og vil derfor ikke tale om det. De holder det for sig selv og kommer derfor ikke til tandlægen. Det er både ærgerligt for dit velbefindende og din psyke. Få i stedet en snak med din tandlæge, så du ikke ender i en ond spiral af angst, manglende tandlægebesøg, dårlig samvittighed og i værste fald tandproblemer. Besøger du din tandlæge regelmæssigt, vil sandsynligheden for større indgreb samtidig være mindre.

Det er altafgørende at finde en tandlæge som imødekommer dine behov og din angst, så I sammen kan gøre tandlagebesøget til en god oplevelse.

 

Tandlæge Huida Al-Amami
Hovedvejen 85
2600 Glostrup
Telefon: 70 87 78 89