Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Få bugt med din tandlægeskræk

Tandlæge

Tandlægeskræk er problem, som kan medføre sundhedsskadelige konsekvenser. Ved udpræget grad af tandlægeskræk undgås tandlægebesøgene. Det betyder, at der ikke er kontakt med en tandlæge, som laver regelmæssige tandeftersyn og udfører forebyggende tandpleje. Tandproblemerne får af den grund lov til at vokse sig store og omfattende, da problemet ikke bliver opdaget i god tid. Det medfører et øget behov for behandling, som kræver mange timer i tandlægestolen. De dyre og pinefulde timer i tandlægestolen kan heldigvis undgås, hvis tandlægeskrækken minimeres, så de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen kan følges. Der er flere ting, som kan gøres for at minere tandlægeskræk:

Klarlæg årsagen til tandlægeskrækken

Tandlægeskræk er et udbredt problem, men hvorfor opstår det egentlig? Det varierer fra person til person, men det er værd at overveje, hvornår og hvorfor det netop er opstået for dig.

Tandlægeskræk kan skyldes psykiske faktorer angående generel nervøsitet for læger og tandlæger. Under nervøsitet pumper adrenalinen i kroppen, og sanserne bliver skærpet. Derfor kan ukendte lyde og lugte øge nervøsiteten yderligere. Det kan også dreje sig om tidligere oplevelser under tandlægebesøg, som har været dårlige, fordi patienten oplevede smerte eller ikke var klar over, hvad der ville ske under behandlingen.

Find en hensynsfuld tandlæge
Ved at overveje årsagen til tandlægeskrækken kan det gøre det lettere for en hensynsfuld tandlæge på Frederiksborggade at bearbejde din tandlægeskræk. En hensynsfuld tandlæge vil gøre alt for skabe tillid, så de kan gøre utrygge patienter trygge ved situationen. Med dialog om problemet kan der skabes positive oplevelser, så de forebyggende undersøgelser forhåbentlig en dag følges uden problemer. Tandlægen vil under dialogen give information om forløbet. Det er på den måde muligt for tandlægen at forstå patientens grænser, så de bliver respekteret. Det giver patienter en større følelse af kontrol, hvilket kan øge trygheden. Under dialogen vil der også gives flere råd, der kan berolige situationen endnu mere. Et eksempel herfra er, at alle med tandlægeskræk anbefales at høre musik efter eget valg under tandlægebesøget, da det kan opmuntre på situationen.

Tandlæge med fokus på terapi

Der er to metoder, som kan benyttes for at få patienterne til at slappe endnu af. Den første metode omhandler afslappende piller, lattergas og lignende smertedækkende medicin, som kan få patienten til at slappe af under besøget. En ny og anerkendt beroligende metode findes hos en terapiorienteret tandlæge i København K, som udfører tankefeltsterapi. Tandfeltsterapi er en terapiform, som hurtigt kan hjælpe angstfulde patienter af med tandlægeskrækken på kort tid. Metoden vælges i samarbejde med tandlægen, som vil anbefale den bedste metode til netop dig.

Du slipper for mange unødvendige timer i tandlægestolen, hvis du får tandlægeskrækken fjernet. Du får ikke kun bugt på tandlægeskrækken – du får også sunde tænder uden tandproblemer, da de forebyggende undersøgelser hos tandlægen problemfrit kan følges.

Tandlæge Peter Røgind
Frederiksborggade 4
1360 København K
Tlf: 33 13 10 01