Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/falsing-design.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

5 myter om tænders sundhed og tandpleje

Der er mange myter om tænders sundhed og tandpleje. Det er derfor vigtigt at få aflivet myterne, så tænderne udelukkende får den bedste pleje. Her vil de værste myter blive gennemgået i samarbejde med en rådgivende tandlæge fra Aalborg med henblik på at skabe en bedre forståelse af tænders sundhed og tandpleje.

5 myter om tændernes sundhed og tandpleje

  1. Tandpinen går over af sig selv

Det er vigtigt, at de regelmæssige tandeftersyn følges efter tandlægens anbefalinger. På den måde er det muligt, at opdage begyndende huller og andre tandproblemer i god tid, så der ikke opstår tandpine. Hvis der opstår tandpine, skal tandlægen besøges med det samme. Tandpinen går ikke over af sig selv, den bliver kun værre og værre.

  1. Alle tandlægebesøg er smertefulde

Det er langtfra rigtigt, at alle tandlægebesøg er smertefulde. En stor del af tandlægebesøg omhandler kun undersøgelser af tænderne, hvor der ikke er behov for smertedækning, da undersøgelserne ikke medfører smerte. Hvis der endelig skal behandles, er det i dag muligt at lave næsten 100% smertefri behandlinger grundet nye metoder og teknologier, hvor bedøvelsen er mere præcis. Af den grund medfører selve bedøvelsen kun minimal smerte, så behandlingerne bliver så godt som smertefrie.

  1. Mælketænder behøver ikke grundig tandpleje

Det er en skrøne, at mælketænder ikke behøver lige så grundig tandpleje, som de permanente tænder. Det kan have ubehagelige konsekvenser for de permanente tænder, hvis mælketænderne ikke er plejet ordentligt. En dårlig mundhygiejne og betændt tandkød giver dårlige forudsætninger for de permanente tænder. Det kan skade de permanente tænder, hvis de ikke vokser frem til en sund mundhygiejne. Det er samtidigt vigtigt, at der indarbejdes en grundig tandrutine allerede fra barnsben, så den gode vane kan fortsættes hele livet igennem.

  1. Syreskader går væk igen

Syreskader er desværre permanente. Syreskader kan medføre alvorlige problemer på grund af manglende emalje til at beskytte tænderne. Et minimalt forbrug af syreholdige drikkevarer bør indtages. I den forbindelse skal det pointeres, at tænderne ikke bør børstes lige efter indtag af sodavand, juice og lignende drikkevarer, da dette ødelægger emaljen. Syren binder sig til tænderne, så tændernes emalje bliver skadet, hvis tandbørstningen sker lige efter.

  1. Lige adgang til tandpleje

Der er desværre ikke lige adgang til tandlæger for alle i Danmark. Kommunen finansierer alle børns tandlægeundersøgelser og –behandlinger, indtil de fylder 18 år. Derefter er der brugerbetaling, hvilket afholder mange fra at besøge tandlægen for at undgå dyre regninger. Det er ikke en holdbar løsning, da det er bedre at besøge tandlægen regelmæssigt til undersøgelser for at forebygge mod tandproblemer.

Der findes desværre mange flere myter om tandpleje. Det anbefales derfor at man kontakter sin nærmeste tandlæge i Nørresundby eller den nærmeste by, hvis der ønskes yderligere afklaring af myter om tandpleje.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
Tlf: 98 12 19 72